Laatste mutatie:

Vastelaovesvereiniging Gäöl

Vastelaovesvereiniging Gäöl

Vastelaovesvereiniging Gäöl  
Algemeen  
En es de bok neet ...  
Programma  
Proclamatie  
Foto's  
Verslagen


Sleuteloverdracht 2003

Een van de hoogtepunten voor de prins is traditioneel op de zaterdag voor carnaval ,de sleuteloverdracht. Zo ook voor ons prinsenpaar ,precies om half vijf arriveert de raad van elf samen met fanfare st martinus bij café de leunde , alwaar onze prins wordt opgehaald.
Na enkele mooie woorden van opperbok Eddy aan het adres van prins Marty 1e en prinses Carmen nemen ze samen met hun beide dochters plaats in de gereedstaande volkswagen kever cabrio uitgeleide gedaan door de hele raad van elf.
Achter de fanfare ,begeleid door de bokkerieërs loopt de stoet door de hulserstraat naar café `t Heukske alwaar ze als eerste daad de bok omhoog moeten hijsen ,ten teken dat de carnaval in geulle begonnen is. Prins Marty toont zich een goed sportman want nadat opperbok Ed alle aanwezigen(en het waren we weer een stuk meer als andere jaren)bedankte voor hun komst hijst Prins Martin 1e de zware bok hoog in de lucht zodat hij de drie dol daag kan uitkijken over het Geulse Bokkeriek. Nu was het de beurt aan Paul Maassen die op een door hem zo gepaste wijze het prinsenpaar op de korrel nam en er hierdoor voor zorgde dat de stemming er meteen goed in zat.
Binnen ging men verder met het officieel gedeelte ,samen met jeugdcarnavalsvereniging de bokskes werd de macht overgedragen aan prins Marty 1e en prinses Carmen zodat zei het drie dagen voor het zeggen hebben in Geulle.
Ook aan jeugdprins Max en prinses Mieke werd een sleutel overhandigd.
Dit gebeurde op een werkelijk ludieke wijze door de twee wedhouders John Ummels en Jo de Jong ,die eerst de aanwezige raadsleden op de korrel namen en daarna de deed waarvoor men gekomen was overigens geassisteerd door hun beide echtgenotes. De klok stond op 19.11 uur dus tijd voor de receptie, alle bokkerieërs lieten de handjes wapperen en de zaal was gereed.
Vele dorpsgenoten stonden klaar om prins Marty 1e en prinse Carmen te fêteren en ook de wijze raad stond netjes in de rij. Na honderden handjes schudden en maar liefst elf(!!!) gastverenigingen gehad te hebben was het rond de klok van half elf dat het prinsenbal geopend kon worden door orkest de Williams uit Maastricht.
Opperbok Eddy bedankte alle aanwezigen voor hun komst en prins Marty 1e nam met prinses Carmen de openingsdans voor hun rekening. Tot diep in de nacht ging het feest door want het was een waar feest zoals ons prinsenpaar ook opmerkte toen we hun om 3 uur s`nacht thuis brachten. Carnaval in Geulle is carnaval zoals het gevierd dient te worden veel mensen en geen rotzooi! Geulle namens ons prinsenpaar en onze vereniging nogmaals bedankt.

Seniorenmidag 2003

Kwart voor een stond al een rij 55+ voor onze kassa ,want stel je voor je komt niet binnen. Vorige keer bij onze eerste editie was het al druk geweest maar hoe ging het dit jaar, juist ja om 14.00 uur bij het begin van ons programma zat de zaal met 165 mensen nokie nokie vol.

De vlaai en koffie werd door onze dames geserveerd en iedereen ging er goed voor zitten. Opperbok Ed begroet iedereen en het feest barst loos. Alle artiesten van de bonte avond (met net nog iets extra voor onze speciale gasten in petto), werken hun optreden af alleen onze gasten uit aken die komen met maar liefst 42 dansmarietjes de buhne op van 4 tot 15 jaar.

Een show waar je U tegen zegt en de aanwezigen kijken dan ook hun ogen uit, dit en dan bij ons in geulle?

Om 17.15 uur kondigt Ed de afsluiter van vandaag aan winnaar van het leedsjeskonkoer 2002 Frans Kronenberg die op de voor hem zo bekende wijze de 55+ van de stoel krijgt en een heuse polonaise swingt door de zaal. Om 17.45 uur is het dan ook echt gedaan en je hoort alleen maar positieve geluiden, geen enkele wanklank en dat streelt de Bokkerieërs zeer.

Een grote pluim aan het comite bonte avond die samen hun schouders hieronder hebben gezet en de seniorenmiddag een vaste plaats bij de mensen die normaal niet zoveel aan carnaval hebben te geven. Als je ziet dat mensen huilend van geluk de bus uit stappen die hun naar huis brengt en vragen of we het volgend jaar dit weer willen organiseren weet je als organisatie dat het vele werk de moeite waard is geweest.

Leef lui hier doen wij het voor Nogmaals uit het diepste van ons hart, BEDANKT. Volgend jaar 17 en 18 januari 2004 Bonte avond en seniorenmidag!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tekst: Ed PhilippensBonte Aovend 2003

Al weken was deze avond uitverkocht en zo begonnen we dan ook in een bomvolle zaal bij Jean en Mieke aan wat u verder in dit verslag wel zult kunnen lezen aan een schitterende bonte avond.

Na de opkomst om 19.33 uur van Prins Marty1 en prinses Carmen en de hele raad van elf en het welkomstwoord van opperbok Ed was de eerste act weggelegd voor de dames van de raad van elf de als op broadway in pikante kleding een showdans te toon legde die zijn weerga niet kende en de presentator van vanavond Ed van ria van lowie het pad effende en een schitterende start bezorgde.De zaal klapte en schreeuwde,de bonte avond was" los". Iedereen ging er nu eens echt goed voor zitten want zo`n start hadden ze al lang niet meer beleefd.

De volgende was geen onbekende, jupke alias jos tilmans die middels een zeer geslaagde buut de aanhoorders op de knieen kreeg. Jupke zou jupke niet zijn als enkele geulenaren weer de revue passeerde ,toen jos zijn verdiende medailes in ontvangst had genomen stonden de volgende vaste bonte avond artiesten reeds te wachten good old buurt in de peel die middels spraak van ria van lowie een toneel stuk op de planken bracht waar enkele geulenaren de hoofdrol voor zich opeiste, van iemand met wiet uit goes tot Jomanda uit Tiel vertolkt door Willem Tillie deden de toeschouwers de tranen over de wangen lopen.

Enkele vrienden van ons prinsenpaar hadden een verassingsact voor hun bedacht en met de bus noa klumme werden zij op de korrel genomen. Ook het Gäöls Mannekoor was dit jaar weer van de partij en hoe,met een parodie op de trouwparty van een van hun leden in tailand beklomen ze het podium en toen de gordijnen open gingen en Boedha Jean in vol ornaat op zijn troon zat kon de zaal zich niet meer bedwingen en de lachsalvo`s waren niet meer te stoppen. De Boedha werd bedolven onder offers en zelfs een heuse emmer bier viel hem ten deel,hij vertrok geen spier alleen toen presentator ed hem de bokkespang wilde opspelden op de linker of de rechter borst viel hij even uit z`n rol.

De buutemars van Jo Lahoye was voor de opkomst van oud buutekampioen Huub Stassen die op de voor hem zo bekende manier een buut op de planken legde die het publiek zeer kon bekoren. Het volgende optreden zal nog lang besproken blijven in ons dorpje want de dansmarietjes garde van de achener carnavalsverein betrad het podium en liet de deutse grundlichkeit aan heel geulle zien ,alles tot in de perfectie verzorgt een super show.

Toen was het de beurt aan laot mer gaon die voor de eerste keer op de bonte avond stonden maar zeker niet voor de laatste keer want met 111 punten en witlof van de jury oogste zij veel bewondering. Na de teruggave van de wisselbekers volgde het optreden van de vrouwluu van de fanfare die op hun eigen wijze net zoals andere jaren een dans op de planken legde waar zich menig dansschool een puntje aan kan zuigen,met live trommelmuziek en kronkelende dames. Toen was het de beurt aan de Geulse John Travolta en Sandy gespeeld door de groep Sandra en Jo die rondom een heuse oude auto enkele stukken uit de film grease naspeelde compleet met zang en dans ,het publiek genoot en ging uit hun dak.De avond loopt langzaam naar het einde maar ook de harmonie deed nog een duit in het lachzakje marco als elvis bracht drie nummers die erin gingen als gesneden koek.

Het was precies 23.00 uur toen Erwin van et merretkoer het podium betrad en dat hebben we geweten, in een drie kwartier durende show met al zijn bekende liedjes liet hij geen kledingstuk zweetloos en de zaal dampte, sprong en schreeuwde dat ze ons zeker in Bunde gehoord moeten hebben. Het was genieten met de GROTE G en ons publiek ging uit hun dak.

Nadat iedereen door Ed bedankt was voor hun bijdrage aan deze schitterende avond kon Jo Lahoye de kaarsjes op de taart zetten en iedereen nog op de dansvloer begroeten als laatste restje zodat iedereen moe maar zeer zeker voldaan naar huis kon gaan. De Bonte avond 2003 gaat volgens de kenners de boeken in als de beste van de laatste jaren mede dankzij de medewerking van de vele geulse artiesten.

Gäöl geer zeet gewoon prima bezig, bedank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorry, deze browser ondersteunt geen java


Tekst: Ed PhilippensEindejaarswandeling

Zoals op de bijgevoegde foto`s te zien is, is het niet alleen maar carnaval vieren wat de bokkerieërsfamilie doet. De eindejaarswandeling op de laatste zondag van december in sweikhuizen was voor iedereen, inclusief de kids, een geweldige happening en voor de echte bokkerieër was de afsluiting in het cafe tegenover de kerk, de zogenaamde afterwandel, eentje om in te lijsten.........

Tegen zes uur 's avonds werd de thuisreis gestart en iedereen lag ruim op tijd! in bed. Gezelligheid met de grote G ook zonder kostuum.

Vastelaovesvereiniging Gäöl: Carnaval 2003


Vastelaovesvereiniging Gäöl: Carnaval 2003

Prijsuitslag varkensloterij 17-11-2002.

Hieronder volgt de uitslag van de varkensloterij. De trekking werd verricht tijdens de prinsuitroeping op 17 november 2002.

hoofdprijsvet varkenlot nr. 5073
1e prijsdvd spelerlot nr. 0035
2e prijssenseo cremalot nr. 0789
3e prijsabtroniclot nr. 0583
4e prijsstoomstrijkijzerlot nr. 5161
5e prijsD&G herenparfumlot nr. 0246
6e prijsdesignkloklot nr. 3203
7e prijsdraadloze computermuislot nr. 2576


Prijzen zijn af te halen en meer informatie bij Peter Troquet, aan de maas tel. 043 3643384
Geulle geniet van spetterend weekend!!!!!!!!!!!!!!

Met deze titel wil ik dit verslag van onze bonte avond 2002 en seniorenmiddag wel openen, want zaal `t heukske stond twee dagen op de kop.

Debet hieraan waren de Bokkerieers met hunne prins Piet1 en prinses Tiny. De bonte avond van zaterdag klonk als een klok vanaf de start om 20.11 uur tot in de vroege uurtjes. De avond werd geopend door de opkomst van de prins en prinses gevolgd door de raad van elf die door de bomvolle zaal werden begroet als helden en de toon was gezet.

Opperbok Eddy heet iedereen hartelijk welkom en stelt de presentator van vanavond voor die net zoals vorig jaar weer Peter claus heet,ook hij krijgt een warm onthaal. Peter begroet de zaal en kondigt de eerste artiest aan die de avond zal openen.

Dit zijn de vrouwluu van de raod die een schitterende dansact van Cats ten uitbeelding brengen en de zaal ligt aan hun voeten ,het kon gewoon niet meer kapot.De volgende artiesten zijn de Kluiverkes onder leiding van Paul Lemmens die drie liedjes brengen waaronder de nieuwe carnavalslager 2002.

De zaal waardeert hun optreden zeer zoals blijkt uit het applaus , en zij worden direct gevolgd door een buut uit Borgharen , aangeboden aan de Bokkerieërs door Dion Vos van de Frituur uit Haare die in jef ariens een perfect persoon hadden gevonden om geulle buikpijn te bezorgen. De zaal lag plat en jef ging door alsof er niks aan de hand was , na dik twintig minuten vond hij het welletjes en na nog een mop speciaal door peter gevraagd ging hij door naar Reuver(l).

Dan was het de beurt aan ons kleine “vriendin” uit Margraten Chiara Vranken die op haar welbekende wijze de beentjes hoog de lucht in gooide en in de zaal veel bewondering oogstte.

Dan een oude bekende op het podium ,Jupke oftewel Jos Tilmans “van de Göbbel” die na een aantal jaren het wat rustiger aan gedaan te hebben de buutton weer betrad en Geulle en z`n inwoners de revue liet passeren.

Jos zou Jos niet zijn als Rinny en An van de spar ook op de korrel werden genomen en na dik twintig minuten en vele lachsalvo`s nam hij voldaan afscheid en beloofde plechtig tot volgend jaar!!! Nu was het de beurt aan een dansgroep uit Elsloo die de mensen een sterk nummertje dansen voorschotelde .

Dan weer naar ons eigen dorp en dus, buurtvereniging in de peel die er een echte limburgs halfuur van maakte met Beppie ,Ziesjoem ,taai taai , sjengse Frans en Erwin van het merretkoer. Al met al een optreden van buurt de peel waar nog lang over gepraat zal worden.Verder kreeg buurtvereniging in de peel een delfsblauwbord omdat zij 20 jaar deelnamen aan de bonte avond ,Theo was in de wolken!

Nadat de prijswinnaars van de optocht de wisselbekers hadden teruggegeven en een blijvend aandenken hadden gekregen ging de avond verder, een licht en dansshow van de vrouwluu van de fanfare deed bij veel toeschouwers de mond open vallen. Een wervelend show die in Geulle nog nooit was vertoond en die zeker in de gedachte van veel aanwezige blijft hangen,de raad van elf deed er zelfs de muts voor af! Het programma bleef doorgaan en de vrienden van ons prinsenpaar deden van zich spreken door een deel van “lord of the dance”te vertolken.

Sandra van de boswachter opende de act en vele vrienden van de prins volgde haar voorbeeld, en het was adembenemend zo zelfs dat de prinses de zakdoek uit haar tas moest halen. Een voorbeeld voor vele want ook zij hadden nog nooit op de bonte avond gestaan en het is zo goed bevallen dat zij volgend jaar weer hebben toegezegd mee te doen. Een “vaste “deelnemer was nog niet geweest en dat was de harmonie die als de zingende poetsvrouwe enkele nummers uit de hoed toverde die de zaal zeer goed beviel en het applaus na afloop was dan ook meer als verdiend. De uitsmijter van vanavond was Fietsefreem dat Geulle aan hun voeten kreeg met een mengelmoes van oude en nieuwe nummers. De zaal pakte dit goed op en deed uit volle borst mee wat voor fietsefreem het sein was om er nog een schepje bovenop te doen en dik tien minuten langer door te gaan.Als laatste werden alle artiesten naar boven geroepen door opperbok eddy en de kluiverkes hadden de eer deze grandioze avond op een waardige manier af te sluiten. Nadat de opperbok iedereen bedankt had en zeker niet te vergeten Peter Claus nam oud geullenaar Jo Lahoye de regie in handen en liet iedereen tot ver na 02.00 uur de dansvloer Betreden. Leef carnavalsvrun uit Geulle ,het was gewoon dikke klasse en het Bökkerieërsbloed stroomde door de adderen zoals het al lang niet meer gestroomd heeft.

Geulle is zoals Geulle altijd is geweest van heel hoog niveau,Bedankt

VV De Bökkerieërs.
Tekst: Ed Philippens
Foto's: Peter Mungersdorf


De Bonte middag 55+

Hierover kan ik heel kort zijn en in die paar woorden veel zeggen. De in het bovenvernoemd verslag genoemden acts deden op deze middag allemaal weer mee en de artiesten vonden het prachtig. Jos Meessen uit Berg en Terblijt een bekend troubadour werd aan het programma toegevoegd en bezorgde de mensen en fijne middag.

Wij als Bökkerieërs zijn diep ontroerd dat zoveel 55+ zich de moeite hadden gedaan om naar de zaal te komen en er zoals achteraf blijkt er geen minuut spijt van hebben gehad. Daar doen wij het voor en we beloven U dat de bonte middag 2003 al in voorbereiding is en door gaat. Lieve mensen jullie zijn echt te gek. Namens prins Piet 1e en prinses Tiny allemaal hartelijk bedankt.

VV De Bökkerieërs.
Prijsuitslag varkensloterij 11-11-2001.

Hieronder volgt de uitslag van de varkensloterij. De trekking werd verricht tijdens de prinsuitroeping op 11 november 2001.

hoofdprijsvet varkenlot nr. 4040
1e prijsaccuboorlot nr. 3264
2e prijslibertel gsmlot nr. 976
3e prijssteengrilllot nr. 787
4e prijselect.weegschaallot nr. 4292
5e prijsstaafmixerlot nr. 1068
6e prijsbroodroosterlot nr. 4047
7e prijsswatch horlogelot nr. 2002
8e prijskruimeldieflot nr. 677
9e prijselec. tandenborstellot nr. 1047


De prijzen zijn af te halen bij P. Troquettte: tel 3643384
Prinsuitroeping 11-11-2001.

's Morgens om 8.00 uur begon voor ons deze vermoeiende maar wel mooie dag. Het weer was droog dus de eerste indruk was goed het kon beginnen. Samen met voorzitter Mark togen we naar Maastricht om onze vrachtauto's op te halen bij onze bedrijven, want die hadden we weer nodig. Terug in Geulle stond de rest van het comité klaar om ons te helpen en om klokslag 9 uur was alles klaar.

Snel naar huis, douchen en op naar de kerk aan de Maas waar om tien uur de H.Mis begon, waarmee ieder jaar het carnavalsseizoen wordt geopend.

Na de mis togen we samen met het bestuur en onze wederhelften en kinderen naar restaurant `'t Hepke waar we al 7 jaar gastvrij worden ontvangen om samen een hapje te eten en in intieme sfeer afscheid te nemen van onze "oude prins Peter II en prinses Anita".

Na een schitterend en aangrijpend dankwoord van hun werden Peter en Anita door opperbok Ed Philippens namens de jongens van de raad van elf bedankt voor het schitterend jaar. Ook onze dames deden een duit in het zakje en Mirjam van Cor spraak namens hen enkele mooie woorden en bood hun een "vriendenkring" aan.

Er werd goed gegeten en we konden dus de weg naar het marktplein aanvaarden: Zaate hermenie "loat mher goan" voorop en wij op gepaste afstand erachteraan. Het marktplein was flink volgelopen met dorpsgenoten en ieder jaar doet het ons goed om dit te zien. Daar doe je het toch voor.

De zaate hermenie bracht iedereen in stemming en opperbok Ed neemt de microfoon en heet iedereen welkom. Prins Peter II en prinses Anita worden van hun waardigheden ontdaan, geholpen door Marie Therese Crombag en Agnes jonckhout.

Na dit aangrijpende schouwspel en een dankwoord door Peter, werd het tijd voor een nieuwe prins. Na een telefoontje kwam postman James Hanssen een groot postpakket brengen dat aan de raad van elf werd aangeboden.

De Opperbok kreeg een klein pakketje met de elf punten. Beginnend bij punt 11 en eindigend bij punt 1 werd telkens een tipje van de sluier opgelicht. Bij punt 1 aangekomen sprongen Prins Piet I en Prinses Tiny uit het postpakket en werden onder luid applaus begroet. Geulle lag al aan hun voeten!

Prins Piet I en Prinses Tiny begroeten hun onderdanen (foto Peter Mungersdorf)


Ook Paul Lemmens en z`n Kluiverkes straalden op de markt, want zij hadden Geulle getrakteerd op hun nieuwe carnavalsslager die insloeg als een bom. Geulle gaat dit jaar 'es eine cowboy'!

Na het trekken van de loterij, waarbij de hoofdprijs al op de markt viel, ging iedereen tevreden naar huis. Alleen de vasteloaves-vereniging nog niet, want er werden tot in de kleine uurtjes nog enkele horecagelegenheden in Geulle bezocht.

Afgesloten werd bij Piet en Tiny thuis en ver na middernacht zocht iedereen met een bokeriejershart moe maar uiterst voldaan zijn bed op. Een schitterende dag die Geulle nog lang zal bijblijven.
eine carnavalsgek
Bonte avond 2001 groot succes

In een tot aan de nok gevulde zaal `t Heukske vond afgelopen zaterdag 13 januari onze bonte avond plaats.

Om 20.11 uur speelde Jo Lahoye zijn eerste nootjes en de vasteloavesvereniging betrad het podium onder aanvoering van Prins Peter 2e en prinses Anita. De zaal die door de leden van de vereniging was omgetoverd in een echte zittingstempel verwelkomt ons op schitterende wijze en de toon is gezet. 300 geulse bok en geite die geamuseerd wenste te worden en we hadden ons voorgenomen om dit ook te doen! Opperbok Ronald heet iedereen welkom en geeft het woord over aan presentator Peter Claus ,die zo als naderhand bleek een groot aandeel had in het slagen van deze bonte avond (Peter je was perfect).

De eerste artiesten van vanavond was natuurlijk ons Geuls mannekoor dat onder aanleiding van Hein van de kes enkele nummers ten gehore bracht die er zijn mochten. Op geheel eigen wijze werden dingen van in ons dorp en er buiten onder de loep genomen,hierna was het woord aan Paul Lemmens en zijn Kluiverkes die het carnavalsliedje 2001 en enkele andere nummers op de bühne brachten en de zaal op hun hand kregen. Paul was net van het podium af of Peter kondigt op zijn eigen bekende wijze een van de buiten geulse artiesten aan en wel niemand minder dan de Limburgs Buutekampioen 2001 Pierre van Helden als verpleger in de buut. Geulle heeft het geweten want de zaal lag aan Pierre z'n voeten en de lachsalvo`s volgde elkaar in een moordend tempo op en de zakdoekjes veegde de lachtranen van het gezicht. Opperbok Ronald zette Pierre van Helden namens onze vereniging en de hele gemeenschap nog eens in het zonnetje met zijn behaald succes 24 uur eerder in Roermond.

Na dit optreden was het aan de vrouwluu van de fanfare om de zaal weer zo ver te krijgen om de aandacht op het podium te richten ,maar zij deden dit op een wijze of ze het hele jaar niets anders doen. Weer konden de zakdoekjes uit de tas worden gehaald want Heidi uit de alpen en enkele andere mooie dirndels molken en zaagden dat het een lieve lust was. Heidi "José" dirndel Miep of de milka koe ,aan alles was gedacht. Na dit optreden kwam er weer een kanjer in Geulle op het podium ,onze eigen Paul maassen. Net terug van Roermond waar hij de avond van tevoren in de finale had gestaan van het Buutekampioenschap waarbij de vasteloavesvereniging en vele geullenaren Paul hadden gesteund,op perfecte wijze vervoerd door Thijssen Tours Geulle. En dat Paul terecht in de finale had gestaan liet hij zaterdagavond wel zien want Opa ging op control in het ziekenhuis en had bij ons de hele zaal al onder control want het tweede zakdoekje kon weer uit de tas gehaald worden. Of Opa nu een nummertje "trok" of dat hij zich een oor liet aannaaien fonds of particulier alles kon. Paul werd samen met zijn vrouw door Ronald in de bloemetjes gezet voor zijn prestatie en de dochter van oud geullenaar Hay vranken uit margraten betrad de zaal.

Chiara Vranken die een dansmarietjeshow opvoerde waar de hele zaal stil van werd, been in de nek, benen waar wij ze niet verwachten: alles passeerde de revue. 13 jaar jong en dan zo`n optreden ,het is om stil van te worden. De wisselbekers werden door de winnaars terug gegeven aan Prins Peter 2e zodat ze weer klaar staan voor onze optocht over enkele weken.

Nu was het de beurt aan de vrouwluu van de raad van elf die met hun kostuums van de optocht een Braziliaanse dans te vloeren brachten waar iedereen van stond te watertanden,het is dat we niet beter weten anders dacht je dat ze dit vaker gedaan hadden want het was in een woord klasse. Marie-jose, Nel, Marleen, Mirjam, Annelies, Jaqueline, Elsa en Karin namens ons mannen: jullie waren het einde!!!!

De volgende artiesten zijn op onze bonte avond al niet meer weg te denken want Buurtvereniging In de Peel is er altijd bij dus nu ook weer. Pieke Ummels presenteerde ons het slagerfestival 2001 met schitterende namen als Heino, Friedel Theo en Bob in schattige vrouwluu kleren en Ria van Lowie als Marsepulamie, Willem als vrouwenverslinder en als afsluiting Tiny Vranken, die als hartenverslinder de zaal in vervoering bracht.

Er zal nog veel nagepraat worden in geulle over dit optreden want wie was nu de man en wie een vrouw!!!!!!!!!!!!!!! Ook onze andere muziekvereniging doet ieder jaar een duit in het bonte avond zakje. De Harmonie die met opperhoofd Plop Harry Wintraeken de hele bühne nodig had en een schitterende show opvoerde die met liedjes werden omlijst, de zaal vond het schitterend en liet dit ook met luid applaus weten.

Als uitsmijter hadden we dit jaar "duo Ammezasie" gecontracteerd en hier kregen we geen spijt van want iedereen stond op de banken en onze twee vrienden uit Maastricht hadden Geulle aan hun voeten liggen. Twee keer bies bies bies en graag een derde keer maar ze moesten nog verder naar Spaubeek dus konden hieraan geen gehoor geven, maar het was grote klasse wat deze twee ras artiesten lieten zien.

Iedereen die had meegedaan aan de bonte avond werd door Peter Claus op de bühne geroepen en Paul Lemmens met de kluiverkes sloot de optredens van deze avond af met nog een keer de carnavalsslager 2001. Jo Lahoye pakt vanaf hier de avond over en deed dit zoals we van Jo al jaren gewent zijn getuige de dansvloer die om 01.45 uur nog steeds vol stond.

Een van de betere Bonte avonden was hiermee ten einde en het mag gezegd worden de bonte avond leeft in Geulle, dat is deze avond wel gebleken. Nogmaals artiesten van Geulle: Hartelijk bedankt

Verder wil ik namens deze weg Marcel en Jolanda van Friture `t Trefpunt bedanken voor hun bijdrage wat betreft de voorverkoop. Jackie Dohmen en Fabio Philippens voor het beschikbaar stelen van hun lampen. Het activiteitencomite van de voetbalclub voor de rookmachine. Alle medewerkers van deze avond en niet te vergeten Jean en Mieke van café `t Heukske voor de mooie samenwerking.
Comité Bonte avond 2001.

Bonte Avond 2002 11/12 januari Zaal `t Heukse......................

Ed Philippensopeningsbal 'Jeste bokkesrungk 2001'

Een week na de perfecte uitroeping van Prins Peter den 2e en prinses Anita moesten zij met hun raad van elf alweer aan de bak. In zaal `t Centrum werd het seizoen geopend middels het openingsbal. Vier gastverenigingen waren in Geulle present, alleen een van die vier liet verstek gaan!

Ook de inwoners van ons dorp lieten ons vanavond royaal in de steek want de opkomst was ronduit triest te noemen. De organiserende jongens van de raad van elf hadden zich alle moeite gedaan, want een heuse cd presentatie van onze Limburgse meidengroep 'dejavu' met in hun midden onze Geulse zangeres Angelique, onze Ulestraatse vriend Gaston en als uitsmijter 'el ravage' ,een programma om U tegen te zeggen. Maar helaas, Geulle zei niet U: Geulle zei niks. Dj CurryCor en Ruudtuuttuut brachten de mensen op de dansvloer en Prins Peter 2 en zijn prinses vermaakten zich prima. Ook de aanwezige gastverenigingen spraken vol lof over deze avond en tegen 2 uur ging iedereen voldaan naar huis. Ook de raad en hun prinsenpaar aanvaardde de thuisreis, maar eerst werd er nog een stop gemaakt op `t verkesbrook: koffie, gehaktbal en dan lekker slapen.

Komend weekend gaan de Bok en hun geiten samen met de nieuwe prins en prinses op kennismaak weekend!!!!!!!!!!!!!!!! Daarna is het rustig tot 13 Januari 2001 Bonte avond heel het dorp. Tot dan.

Ed PhilippensPrinsuitroeping 2001

Zondag 12 November ,de eerste zondag na de elfde van de elfde dus. De dag dat de Bok oet Goal hun prins uit roepen. Dus ook nu weer als eerste in limburg ,na de heilige mis om 10 uur als opening van het seizoen 2001 vertrekt de raad van elf met hun aftredende prins Peter 1 nog in hun midden onder begeleiding van zaate hermenie loat mher goan naar het kermisplein.

Honderden mensen uit ons mooie dorp hebben het vies weer getrotseerd en hun plaats op het plein ingenomen. De vasteloavesvereniging had dit omgetoverd tot een arena van spass en ondanks de regen was het er echt prima. De wagens van van Ewijk transport en Janssen grondverzet uit Maastricht werden dan ook goed benut door Raad van elf en oud prinsen en dames van de raad.

Na de gebruikelijke plichtplegingen was het rond de klok van drie uur tijd om de nieuwe prins en prinses uit te roepen. Opperbok Ronald Troquet begonnen aan zijn elf punten en een dertig tons graafmachine werd gestart. Hoog boven het publiek (9m)kwam een bakje door de lucht vliegen bevestigt aan deze machine ,en de mensen wisten niet waar ze moesten kijken. Een nieuwe prins uit de lucht? ja dus De elf punten naderde hun einde en het bakje zakt tot 3 meter boven de grond en komt tot stilstand. als laatste punt zegt Ronald de naam van de nieuwe heersers Prins Peter 2 en Prinses Anita!!!!!!!!!!! Een luid geklap komt uit het publiek want het is Peter Janssen en Anita van uit `t verkesbrook die Geulle voor zullen gaan in de drie dolle dagen. Peter is postbode en Anita werkt op de gemeente Stein ,ze hebben twee dochters.

Na uitgestapt te zijn ,een bekomen van hun vlucht worden ze snel geinstalleerd door Ronald met behulp van Agnes Jonkhout en Wiel Spee. Een mooie uitroeping gaat hiermee teneinde en de mensen gaan tevreden naar huis. De raad van elf gaat nog enkele cafe`s langs om hun nieuwe "leider" te showen en laat in de avond is de eerste carnavalsdag in Geulle te einde en het mag gezegt worden dat de mensen van Geulle weer op een hele mooie manier hun nieuwe prins verwelkomt hebben.

Geulle gaat een mooie carnaval tegemoet ,dat staat vast.

Auwt wieverbal 2000

Traditiegetrouw word het carnaval in Geulle ingeschoten middels het auwt wieverbal.
Bij Jean en Mieke in `t Heukske barste ook dit jaar weer de carnaval los, in een mooi versierde zaal `t Heukske begonnen rond de klok van 21.11 uur de eerste maskes binnen te komen.
Het had net tien uur geslagen of de zaal was Bomvol 140 verkleedde geulenaren en mensen van buiten ons mooie dorp namen bezit van de dansvloer. Nadat de Bokkerieers ook binnen kwamen (net terug van een receptie in Stein) kon de hel los barsten.
Met prins Peter 1 en prinses Marie-Jose voorop in de polonaise denderde de zaal op muziek van dj Dave oet Elsloo voort. Een schitterende golf gezelligheid overspoelde de aanwezige en rond de klok van 23.11 uur werden de maskes afgedaan en de prijswinnaars bekend gemaakt. De jury onder leiding van Peter 1 keurde de zaal en iedereen werd bekeken.
Nu de gezichten vrij waren van de heette maskes en Dave er nog een schepje boven op doet kan de avond niet meer kapot. Tot de klok van Twee uur was het nokkievol en als dit als graadmeter van de komende vasteloavend mag worden gezien staat ons nog heel wat te wachten de komende dagen.

Groetjes Comité Auwt Wieverbal
Ed Philippens
Grote optocht

Schitterend weer op deze carnavalsmaandag, de dag van de optocht in Geulle. Geen wolkje aan de hemel, weinig wind en veel mensen met goed humeur, wat wil je als carnavalsvereniging nog meer? Veel mensen natuurlijk. En die waren er ook nog op deze dag.

Maar dan nu de optocht. Liefst achtentwintig nummers, wagens, groepen, einzelgängers en onze beide muziekverenigingen en niet te vergeten hofzaateharmonie "loat mer goan".

Mooie wagens en groepen waren er dit jaar, waaronder de 'vrouwluu van de road', die al tien maanden aan het naaien waren geweest, de wagen van Roy Notten met z`n zestig personen die al vier maanden iedere avond in de optochthal in Beek bouwden dat de stukken ervan af vlogen en ook diegeen die twee dagen voor de carnaval zich nog opgaven.
Kortom voor elke deelnemer was het weer een feest om door ons mooie dorp te trekken en er komen ieder jaar weer meer deelnemers van buiten Geulle.

De carnaval in Geulle leeft als nooit tevoren en wij als vereniging zijn daar best trots op. Ga daarom zo door dan kijken we nu al uit naar 2001

Groetjes van eine carnavalsgek.
Grote optocht (2)

Onder een stralende zon vertrok op maandag 6 maart 'de grwaote optoch' van Geulle. De strak blauwe lucht werd ook weerspiegeld in de gezichten van de toeschouwers en de deelnemers. Met mooie carnavalsmuziek van de diverse muziekgezelschappen, die tevens enkele mooie shows liepen, werd het geheel opgeluisterd. Alleen jammer dat zowel de harmonie als de fanfare vrij dicht na elkaar aan het begin van de stoet liepen.

Voor de trouwe bezoeker van deze site, zorgde de eerste groep meteen voor een herkenbaar gezicht. De groep had als onderwerp gekozen voor: jawel, deze site. De beginpagina was tot in detail nagemaakt en tot gigantisch formaat opgeblazen. Diverse bokken en geiten op een surfplank zorgden voor een toepasselijk titelverklaring: "De bokkerieërs surfen op het net".

Verder waren er opvallen veel "grote wagens", waarvan het lijkt alsof ze ieder jaar weer professioneler worden. Ook zorgden enkele, zeer mooi uitgedoste, groepen voor de Zuid-Amerikaanse sferen uit Mexico en Brazilië.

Tussen de groepen en wagens door liepen zoals altijd de einzelgängers, met vaak pakkende teksten en stekelige uithalen naar de politiek of actuele gebeurtenissen. Ook de recente jaarwisseling had sommige groepen duidelijk geinspireerd, gezien de vele millennium baby's.

Nadat de hele stoet was samengekomen op het marktplein, begon voor velen het spannende wachten op de prijsuitreiking. Toch leek dit voor de meeste absoluut niet het belangrijkste. De sfeer en de muziek die over het plein hingen gaven dit duidelijk aan.

1 prijs is hier toch wel het vermelden waard. Die voor de beste kleine groep namelijk. Die ging naar "Groeten uit Geulle". Alaaf.


de Kinderoptocht

Het weer was minder dan op maandag, maar de deelnemers aan de kinderoptocht beslist niet. In grote aantallen kwamen ze op deze carnavalsdinsdag naar de parkeerplaats van het zwembad alwaar om 14.11 uur werd vertrokken.
De school van boven deed mee met maar liefst 120 kinderen en ouders en buurt "In de Peel" met 30 man en niet te vergeten alle andere kinderen van Geulle die het thema "Trollen en Kabouters" uitbeelden en aan de gemeenschap ten toon stelden.

Het mag gezegd worden dat Ruud Kusters als lid van het optochtcomite hierin een groot aandeel heeft en de scholen hierin steeds meer betrekt. Zoals te zien was heeft de aanpak van Ruud zijn vruchten al afgeworpen, want met meer dan 300 honderd deelnemers is de "kleine" optocht absoluut geen kleintje meer.

Het was werkelijk een schitterend gezicht om deze meute door Geulle te zien trekken.
Na deze optocht liepen de zalen en cafés in ons dorpje goed vol en er werd goed gefeest. Ook Prins Peter 1 en prinses Marie -José en hun Bokkerieers deden hieraan mee. Ook een bezoek aan onze kleine vriendjes boven op de berg in de Kollekamp stond nog op het programma, waarna het hele stel rond de klok van 23.00 uur weer naar de tempel Café `t Centrum ging om daar om precies 0.00 uur de bok af te laten.

Dit tijdstip naderde vlug en Peter moest aan de bak om de bok te laten zakken en zo Carnaval 2000 af te sluiten. Het deed ons als vereniging goed dat er zoveel Geullenaren op dit voor carnavalisten bijzonder slecht tijdstip de weg naar hartje Geulle gevonden hadden. Onder het spelen van limburgs volkslied door "loat mer goan" (pluimpje) kwam de bok weer met alle 4 de voetjes aan de grond en zat carnaval 2000 erop.

De meeste mensen dropen teleurgesteld dat het er alweer opzat af, maar diegene die nog mee naar binnen gingen konden zien dat Prins Peter 1 en Marie-jose op zeer gepaste en emotionele wijze door opperbok Ronald en de raad van elf bedankt werden en verder ontdaan van alle attributen.

Peter bedankte gans Geulle, maar vooral de raad van elf en hun vrouwen, voor de geweldige steun die zij in hun lang seizoen van hen heeft gehad.


Zo ziet U maar dat de carnaval in Geulle leeft als nooit tevoren en dat wij als vasteloavesvereniging dit voor hun en vooral voor U kunnen en mogen doen.

Geulle jullie zijn perfect bezig alaaaaaaaffffffff en tot 2001

Eine Carnavalsgek (ep)


 
Copyright © 2001-2004. 'Groeten uit Geulle' is een uitgave van de Heemkundevereniging Gäöl.