Heemkundevereniging Gl - Pieke oet de Piemelenhoek - juni 2004
 
 


Pieke oet de Piemelenhoek


Brieve van Pieke Jr. - Juni 2004

Dag mensen van Geul,

hier ben ik weer met een briefje uit de Piemelenhoek en vanavond moeten die van Hup Holland Hup weer in den haam en nou tegen de Sjekken en de Noonk hoopt dat het wat beter gaat wie tegen de Pruusse deze week maar je kunt schijns niet alles hebben want die van de Boys van Geul, die waren ook bijna gepromeveerd maar jammer genoeg niet helemaal en volgende jaar misschien beter en het is heel erg druk in het dorp, want morgen is het kermis en percessie en vorige week was der iets van motors te doen en in Hulse was der een festival van de zang, dus der was weer leven genoeg en die van de carneval hadden een spektakel, en daar was ook wel wat leven, maar weinig zeepkisten en nou komt binnekort ook nog weer carneval, niet echt maar van de hermenie en wie de lui van Geul dat maar allemaal kunnen betalen, maar het word hier wel geen debakel, zo wie met die van Bung want daar zou een orkes komen en dat kwam niet, maar met al die feeste is het bier tenminste weer eens de stal uitgeweest en de loch op en dan kan het weer terug naar het lager en der tegen!

En der is ook weer stemmen gewees, voor Europa, maar der stond geen van Geul op de lijst, want die zijn nog niet zo wijd, maar dat komt nog wel. En der waren ters ook nog een hoop in Meersse die op de partij voor de dieren hebben gestemd en daar zijn ter zekers van op het Brook bij geweest, want die weten wie of dat dat zit daar en der waren ters ook nog twee in Meerse die op de partij voor het noorden hebben gestemd en dat moeten der ters toch van Rotem geweest zijn, snappen jullie? En de Noonk zegt dat hij van guf nou eens percies de andere kant opgestemd heeft, want die wat de vorige keer verloren hadden, die hadden ineens toch gewonnen en die maken de lui nou allemaal de melk louw en dat gebeurt de Noonk niet nog eens zegt hij, want iedereen kan zien wat de van geworden is. Het is toch allemaal van de tes en de beurs open, geld derin, en dan de Kajevee op, wegwezen. Het is erg, zegt hij, met die poletiekers, na een week weten ze al niet meer dat de lui ze niet meer wilden, dan maken ze een rotzooi devan en als ze dan weer op de tillevisie komen hebben ze toch maar een gewoon neus, en niet een van ene meter tachtig!

Erm hels zijn der genoeg, die leveren allemaal maar hun centen in en die gaan dan naar de Ministers, die kunnen het zich dan onder de armen verdelen. Vroeger zeiden ze het al: het kan beter van een durp af wie van een stad! En die Kemeel van Vallekeberg, die komt er wel, die zou vorig jaar voor ons in Den Haag gaan vechten en nou gaat hij voor ons vechten in Brusselt en dat zal volgend jaar ook wel weer te klein zijn voor hem en dat gaat hij in de hele wereld voor ons vechten en dan in het heelal en god weet waar die nog uit komt. Maar ja, hij lijkt op zijn pap, hij heeft net zo’n vruntelijke glimlach, vinden jullie ook niet en die pap die maak het wel in de Gedupeerde Staten, daar kun je nog eens op bouwen en in de Staten zag de Noonk lets ook Neske zitten in het slaapuurtje daarvan op de tillevisie en die Neske was aan het kalle, aan het kalle, de Noonk zegt dat hij niet eens wist dat die zoveel te zeggen had! Het was alleen jammer dat ter geen mikrefoon debij stond en dat die wat wel de mikrefoon had soms in de weg stond, zodat je Neske niet meer kon zien, want, zegt de Noonk, wat je zegt is in de politiek schijns niet zo belangrijk, als je maar gezien wordt.

En Eddie, die heeft ook wat gezegd: de ontgroening van Geul moet gestopt worden en dat zal zeker de met te maken hebben dat ze in Hulse de straat gaan tarre, als die van Meersse tenminste nog cente hebben, maar nou moeten we opletten want die jonge vethouder, die heeft in Meersse ergens de weg blauw laten tarre en nou wed ik met jullie dat ze in Hulse groene taar gaan gebruiken, Nou, ik ga de tillevisie aanzetten, eens kijken wie het wijer gaat en jullie moeten van mij de groeten hebben. Dag !!

Jullie Pieke junior uit de Piemelenhoek. 
Copyright © 1999-2016. 'Groeten uit Geulle' is een uitgave van de Heemkundevereniging Gäöl.