Laatste mutatie:

De Kluivers

Algemene informatie       Foto's       MuziekAlgemene informatie

De Kluiverkes zijn gestart in 1998, toen de jongste zoon Rowin uit het gezin van Paul en Anca Lemmens-Roox zou willen deelnemen als artiest aan de jeugdzitting van 1999.

Daar Rowin pas 8 jaren oud was, vond Paul het te riskant hem alleen voor de leeuwen te gooien, samen hebben ze uit groep 5 van de basisschool nog vier kinderen uitgezocht en de groep "De Kluiverkes" was een feit.

Vanaf het ontstaan van "De Kluiverkes" wordt er uitsluitend live gezongen met behulp van een muziekband. In 1999 tijdens het eerste optreden werden De Kluiverkes beloond met de Play-live prijs, een prijs die aan de beste groep werd uitgereikt. De jeugdigen traden vervolgens tijdens diverse carnavals-activiteiten in Geulle op.

Het volgende seizoen (2000) werden voorbereidingen getroffen tot het maken van de eerste CD, deze werd opgenomen in de studio van MABI recording van Marjo Biesmans.

Liedjes op deze CD zijn:

  • De zoepkar van de Bok ('99-'00)
  • Miene pap is zwa gek es ein kar-raad
  • De carnavalskriebel
  • Geitsjes en Bokskes (1980-'81)
Al deze liederen zijn geschreven door Paul Lemmens.

De CD was in recordtijd uitverkocht. Ook werden weer met succes diverse optredens verzorgd in Geulle. Het seizoen 2001 werd benut om het niveau omhoog te krikken, de kinderen kregen ieder een solo-gedeelte in een medley van diverse carnavalsliederen, ook het nieuwe carnavalslied "De Knuffelgeit" van Paul Lemmens werd gepresenteerd. Ook werden er diverse optredens verzorgd buiten Geulle, met als hoogtepunt de kinderzitting van de Taarbreuk uit Schimmert.

Het seizoen 2002 begon met de presentatie van het Cowboy-lied O Yippie Yee, eveneens van Paul Lemmens. Diverse verzoeken van optredens binnen en buiten Geulle stonden op de agenda.

Aan het begin van het seizoen 2002 werd de naam van de Kluiverkes aangepast. Vanaf nu mag men spreken van De Kluivers.

Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar Paul Lemmens.

 
Copyright © 1999-2006. 'Groeten uit Geulle' is een uitgave van de Heemkundevereniging Gäöl.